De kleuren van je bruiloft bepalen, is geen gemakkelijke keuze. Het aanbod aan kleurenopies is overweldigend. Omdat de bruidsmeisjes jurken een aandachtstrekker zijn op het huwelijk, is het belangrijk een kleur te kiezen die je heel graag ziet. Gelukkig zijn hier enkele tips om het perfecte kleurenpalet te kiezen voor je trouwdag.

Laat je inspireren

Soms is er niet meer nodig dan één foto om net datgene te vinden waar je eigenlijk naar op zoek was maar nog niet aan gedacht had. Als je nog geen account hebt bij Pinterest, maak er dan één aan, zoek bij jurken voor bruiloft en pin allerlei foto’s van bruidsmeisjes jurken die je mooi vindt en die je inspireren. Als je achteraf het overzicht ziet van al de gekozen foto’s zal er waarschijnlijk één kleur uitspringen. Dat is de kleur die jij verkiest op jouw huwelijk.

Overweeg meerdere kleuren

Bruidsmeisjes jurken in verschillende kleuren zijn heel populair nu. Het is zeker niet ongewoon om een heel kleurenpalet te zien opduiken bij de bruidsmeisjes. Ook heel mooi is dat je één of twee kleuren eruit pikt en vervolgens de jurken in verschillende tinten kiest. Kan je je al de foto voorstellen van jij als bruid tussen een groep bruidsmeisje met langs de ene kant verschillende tinten groen en langs de andere kant verschillende tinten blauw? Heel stijlvol, kleurrijk zonder dat het eruit ziet alsof je op een carnavalsbal bent beland.

Bepaal je kleurenpalet

Kleurenpaletten zijn zo belangrijk om een lijn te creëren doorheen je huwelijksdag, tussen de bloemen, de decoratie, de jurken… Het is gemakkelijk om heel veel kleuren te gebruiken maar het is aan te raden om je te beperken tot drie hoofdkleuren voor je palet.

Een kleurenpalet kiezen, is niet zo moeilijk. Blijf gewoon trouw aan jouw stijl en aan wat jij mooi vindt. Bijvoorbeeld, ben je iemand die zich graag laat inspireren door de natuur, werk dan met aardse kleuren. Ben je meer een stadsmens, kan je industriële kleuren gebruiken.

Welke kleur matcht met jouw stijl

De bruiloft is een weerspiegeling zijn van jouw verloofde en jouw persoonlijkheid. Als je nog steeds niet weet welke kleur te kiezen, hou dan jouw persoonlijke stijl in gedachten. Snap je niet wat daarmee wordt bedoeld? Geen nood, hier zijn enkele kleuren die het best passen bij de verschillende stijlen van bruiloften en persoonlijkheden:

 • Trendy bruid: bordeaux, smaragdgroen, woestijnroos, leisteenblauw
 • Traditionele of klassieke bruid: navy, zwart, aubergine of blush
 • Strandbruid: navy, blush, azuurblauw, donkerblauw
 • Meisjesbruid: blush, bordeaux, woestijnroos, lila, lavendel
 • Stoere bruid: zwart, turquoise, paars-blauw, lichtgrijs
 • Aardse bruid: leisteenblauw, azuurblauw, lichtbruin, lichtgroen
 • Sexy bruid: zwart, bordeaux, smaragdgroen of woestijnroos
 • Vrolijke bruid: perzik, paars, zalmroos, munt of irisblauw
 • Tuinbruid: woestijnroos, azuurblauw, lichtbruin, lila of lavendel
 • Kleurrijke bruid: paars, zalmroos, munt, lavendel, donkerpaars of fushia
 • Minimalistische bruid: zwart, lichtgrijs, lichtgroen of paars-blauw

60-30-20-regel

Als je een kleurenpalet samenstelt, hou dan rekening met de 60-30-20-regel. Deze regel houdt in: 60 procent basiskleur, 30 procent tweede kleur en 10 procent accentkleur. De basiskleur zal je gebruiken voor de bruidsmeisjes jurken, de kleding van de mannen, de uitnodigingen en de decoratie. De tweede kleur kan je gebruiken in de bloemen, ook in de decoratie, het tafellinnen en de feestattributen. De accentkleuren kan je gebruiken in de bloemen, het hoofdstuk in de decoratie of om bepaalde elementen in de verf te zetten.